РИОСВ Пазарджик

Министерство на околната среда и водите

Регионална инспекция по околната среда и водите - Пазарджик

a- a a+

Оперативна програма
"Околна среда 2021-2027 г."
Оперативна програма 'Околна среда 2021-2027г.'
Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал в Център за административно обслужване на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

плащане чрез ПОС терминал с карти Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro

iso9001

24.04.2023

РИОСВ–Пазарджик беше партньор в различни инициативи за отбелязване на Международния ден на Земята - 22 април. Темата и през 2023 г. е „ Инвестираме в нашата планета“, което подчертава важността на посвещаването на нашето време, ресурси и енергия за справяне с проблемите на околната среда и изменението на климата.
  В навечерието на празника РИОСВ беше гост на „3“а“ клас в ОУ"Проф. Иван Батаклиев" в гр. Пазарджик. С играта "Това го знае всяко хлапе" учениците показаха, че знаят много за въздуха, за неговата ценност, свойства и за опазването му от замърсяване. РИОСВ-Пазарджик подпомогна образователната инициатива  като предостави възможност децата да чуят историята на Флупи и перипетиите му във въздуха, след сблъсък с фабричен комин. След като резбраха, какво замърсява въздуха и колко е важно за всяко живо същество той да е чист, учениците изработиха макети на екологичен дом, който се отоплява с електричество от ветрогенератори или слънчеви батерии. В края на урока всички гости се убедиха, че пред тях стоят бъдещи природозащитници и изобретатели.
Към зеленото бъдеще на планетата бяха насочени инициативите за Деня на Земята и на учениците от СУ"Александър Иванов Чапай" в гр. Белово. Как да направим планетата Земя по-добро място за живеене стана ясно по време на състезанието „Еко кауза“, в което чрез постери участниците представяха конкретен екологичен проблем и решението му, изработиха картички с еко-послания и дефилираха с официални тоалети от отпадъчни материали за да бъде избрана „Мис Природозащитник“.
Инвестирането в нашата планета е най-добрият начин да проправим път към процъфтяващо бъдеще. В това бяха убедени и участниците в поредното издание на кампанията „Сърце в зелено“, превърнала се тази година в национален фестивал, посветен на красотата, чистата природа и екологичното мислене. Деца, ученици и доброволци засадиха в парк „Стадиона“ поредните дръвчета от вида японска вишна, с които броят им по улиците на Пазарджик вече надхвърля 100. РИОСВ беше гост на събитието за да награди най-добрите рисунки и есета на тема „Сърце в зелено“. Наградите заслужиха ученици от Велико Търново, Пловдив и Пазарджик.
        
  Галерия