РИОСВ Пазарджик

Министерство на околната среда и водите

Регионална инспекция по околната среда и водите - Пазарджик

a- a a+

Оперативна програма
"Околна среда 2021-2027 г."
Оперативна програма 'Околна среда 2021-2027г.'
Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал в Център за административно обслужване на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

плащане чрез ПОС терминал с карти Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro

iso9001

06.06.2023

ученици от Септември и Белово отбелязаха Световния ден на околната средаЕксперти на РИОСВ-Пазарджик се включиха в инициативи за отбелязване на Световния ден на околната среда, организирани съвместно със СУ ”Христо Ботев” в гр. Септември и СУ „Александър Иванов Чапай“ в гр. Белово. Темата на кампанията, съсредоточена върху решенията за замърсяването с пластмаса, беше застъпена в дейностите и посланията и на двете инициативи.

На 31 май в СУ”Христо Ботев” над 70 ученици и учители научиха от деветокластиците Мартин, Велин и Борислава какво е въздействието на шума върху нервната система и способността да възприемаш и възпроизвеждаш информация. Дали шумът ни вреди разбраха учениците, учителите и гостите от презентацията на тема: „Шумът в училище. Измерване, възприятие и въздействие“, подготвена под ръководството на г-жа Карталова и от изложбата с постери, посветени на опазването на околната среда. РИОСВ-Пазарджик поощри с подарък работата на ученици и учители по „зелени теми“ – преса за пластмасови бутилки, която ще бъде монтирана на входа на училището и ще превръща този отпадък в ресурс.          

На 5 юни РИОСВ-Пазарджик и седмокласници от СУ „Александър Иванов-Чапай“  призоваха гражданите на Белово да използват по-малко пластмаса в ежедневието си и по-малко опаковки, защото светът е залят от пластмаса, която задръства сметищата, трови обитателите на реки, морета и океани и е една от най-сериозните заплахи за планетата. Учениците раздадоха на гражданите изработена от тях информационна брошура, която призовава: „Да спрем замърсяването с пластмаса“, дава информация и решения за това. И могат да се похвалят, че в беловската гимназия също е монтирана преса за пластмасови бутилки – подарък от РИОСВ-Пазарджик и че всички ученици и учители са участници в процесите "кръгова икономика" и „зелено мислене в действие“.

Галерия