РИОСВ Пазарджик

Министерство на околната среда и водите

Регионална инспекция по околната среда и водите - Пазарджик

a- a a+

Оперативна програма
"Околна среда 2021-2027 г."
Оперативна програма 'Околна среда 2021-2027г.'
Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал в Център за административно обслужване на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

плащане чрез ПОС терминал с карти Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro

iso9001

14.06.2023

РИОСВ-Пазарджик и героят Супер Еко откриха лятната занималня в детския отдел на Регионалната библиотека По покана на Регионалната библиотека, РИОСВ и героят Супер Еко днес бяха гости на над 50 деца от лятната занималня при ОДК-Пазарджик. Срещата в детския отдел на библиотеката се превърна в интензивно общуване и споделяне на досегашни зелени действия в помощ на природата, с които се похвалиха учениците – засадени дървета, цветя, събрани разделно отпадъци, предадени батерии за рециклирани и даже с ролята на еко-патрули в училище. Децата научиха много нови неща за произхода на хартията, пластмасата, стъклото и за правилния начин, по който можем да ги събираме за рециклиране в синия, жълтия или зеления контейнер, за да ги използваме повторно.

Имаше и забавления - разделени на отбори, те имаха за задача да определят какви предмети ще вземат със себе си и ще сложат в раницата си, когато тръгнат на излет сред природата. След обсъждане по групи и обобщаване на препоръките, всички изброиха като задължителни в раницата на туриста да има храна и вода, зареден телефон, компас и ножче, шапка и фотоапарат. Момчетата държаха също на фенер и уоки-токи, а момичетата – на лепенки за рани.

Супер Еко раздаде аплодисменти, а РИОСВ-Пазарджик – награди – магнитчета със защитени растения и животни, книжка с песнички и стихчета „Да пазим околната среда“, значки и информационни брошури за малките неща, които всеки от нас може да направи във всекидневието, за да има свой личен принос в опазването на околната среда.

 

Галерия