РИОСВ Пазарджик

Министерство на околната среда и водите

Регионална инспекция по околната среда и водите - Пазарджик

a- a a+

Оперативна програма
"Околна среда 2021-2027 г."
Оперативна програма 'Околна среда 2021-2027г.'
Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал в Център за административно обслужване на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

плащане чрез ПОС терминал с карти Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro

iso9001

05.07.2023

През м. юни експертите на РИОСВ-Пазарджик предприеха действия по седем сигнала за бедстващи защитени видове, получени на „зеления“ телефон на инспекцията.

С четири от сигналите граждани сигнализират за намерена ранена костенурка в с. Черногорово, за ранени кукумявка и малка сова, намерени на бул. „Княгиня Мария Луиза“ и ул. „Тинтява“ в гр. Пазарджик и за обикновен мишелов със счупено крило в гр. Костандово, общ. Ракитово. За тези екземпляри от защитени видове РИОСВ-Пазарджик предприе действия за транспортирането им за лечение и възстановяване в Спасителения център за диви животни в гр. Стара Загора.

При проверките на място по два сигнала за ранени екземпляри от защитените видове „бял щъркел“ и „забулена сова“ се  установи, че в посочените локации в гр. Пазарджик и с. Ивайло няма защитени видове в безпомощно състояние.

Сигнал за отглеждане в частен дом на сухоземна костенурка е изпратен за предприемане на действия от Районна Прокуратура-Пазарджик.