РИОСВ Пазарджик

Министерство на околната среда и водите

Регионална инспекция по околната среда и водите - Пазарджик

a- a a+

Оперативна програма
"Околна среда 2021-2027 г."
Оперативна програма 'Околна среда 2021-2027г.'
Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал в Център за административно обслужване на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

плащане чрез ПОС терминал с карти Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro

iso9001

21.09.2023

Експерт на РИОСВ-Пазарджик разказа на деца от ДГ„Радост“ приказка за чудните возила по време на съвместно интерактивно занятие за отбелязване на „Европейска седмица на мобилността“, чиято тема тази година е „Пестене на енергия“. От нея децата от група „Звънче“ научиха, че с алтернативните средства за придвижване, каквито са велосипеда, скейборда, ролковите кънки пестим енергия и защо е за предпочитане да се движим в града пеша или с обществен транспорт, а не с автомобил - по-здравословно е, не се замърсява въздуха и намалява шума. Занятието продължи със сглобяване на електронни пъзели на различни превозни средства и любопитни факти от историята на балона, велосипеда, лодката и електромобила. В последното предизвикателство децата бяха и художници с рисунка на тема: „С моето семейство на разходка“.  Те трябваше да нарисуват любимото си средство за придвижване до любимото си място за разходка. Награди от РИОСВ-Пазарджик спечелиха най-добрите художници на най-щадящите природата средства за придвижване – велосипед, скейборд, ролери, електромобил.

Кампанията „Европейска седмица на мобилността“ се стреми да увлече малки и големи в инициативи за постигане на устойчива градска мобилност, които водят до намаляване на замърсяването на въздуха, шумовото замърсяване, задръстванията, пътно-транспортните произшествия и здравословните проблеми.Галерия