РИОСВ Пазарджик

Министерство на околната среда и водите

Регионална инспекция по околната среда и водите - Пазарджик

a- a a+

Оперативна програма
"Околна среда 2021-2027 г."
Оперативна програма 'Околна среда 2021-2027г.'
Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал в Център за административно обслужване на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

плащане чрез ПОС терминал с карти Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro

iso9001

22.03.2024

За поредна година Регионалната инспекция по околната среда и водите в Пазарджик  е организатор, партньор и гост на инициативи, посветени на Световния ден на водата – 22 март.
Денят се отбелязва официално от 1993 г., като ежегодно се организират прояви в цял свят, посветени на водата, за да привлекат вниманието на хората върху неиното значение и необходимостта от опазването й. Тази година мотото на кампанията „Вода за мир“ призовава всеки „Използвайте водата за мир и просперитет“ на планетата.  Водата може да създаде мир или да предизвика конфликт. Когато тя е оскъдна или замърсена, или когато хората имат неравен или изобщо нямат достъп до водни ресурси, може да възникне напрежение между различни общности и държави. Повече от 3 милиарда души по света зависят от водоеми, които пресичат национални граници. Освен това, от 153 страни, които споделят реки, езера и водоносни хоризонти със своите съседи, само 24 страни имат сключени споразумения за сътрудничество за всички споделени води. Въздействието на изменението на климата нараства и това поражда спешна необходимост държавите да се обединят около защитата и опазването на един от най-ценните ресурси - водата. С нарастването на населението, водата ще става все по-важна в борбата срещу бедността и влошаване състоянието на околната среда.
През последната седмица експерти на РИОСВ-Пазарджик взеха участие в добри педагогически практики и открити уроци по темата на кампанията в Регионална библиотека „Никола Фурнаджиев“ и ОУ “Проф. Иван Батаклиев“, гр. Пазарджик и ОУ “Неофит Рилски“ в гр. Костандово.


Галерия