РИОСВ Пазарджик

Министерство на околната среда и водите

Регионална инспекция по околната среда и водите - Пазарджик

a- a a+

Оперативна програма
"Околна среда 2021-2027 г."
Оперативна програма 'Околна среда 2021-2027г.'
Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал в Център за административно обслужване на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

плащане чрез ПОС терминал с карти Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro

iso9001

22.04.2024

РИОСВ-Пазарджик беше партньор в различни инициативи за отбелязване на Международния ден на Земята - 22 април. Тазгодишната тема за Деня на Земята „Планета срещу пластмаси“ насочва вниманието към формиране на колективен ангажимент за справяне с кризата с пластмасите, чрез намаляване на производството им с 60 % до 2040 година и изграждане на бъдеще без пластмаса, защото само рециклирането не е достатъчно.

В навечерието на празника РИОСВ-Пазарджик беше гост на деца и ученици от Детска градина „Веселка“ и ОУ “Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Ивайло. Децата станаха съпричастни с перипетиите на Флупи в замърсена река и разбраха, че за да бъдат реките чисти, за да не боледуват рибите и хората, не трябва да изхвърляме хартия, найлонови пликчета и други отпадъци в реката или дори по земята. А за да бъдем приятели на природата и планетата трябва да събираме разделно отпадъците си и да ползваме по-малко пластмасови изделия в ежедневието си.

По време на информационната кампания РИОСВ-Пазарджик подари на три учебни заведения преси за пластмасови бутилки. По този начин учениците, учителите и служителите в СУ “Васил Левски“ в гр. Велинград, ЕГ „Бертолд Брехт“ и в Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт в гр. Пазарджик ще спомогнат за превръщането на отпадъците в ресурс.

РИОСВ-Пазарджик призовава „Използвайте по-малко пластмаси и опаковки!   Изправени сме пред избор - „Планета срещу пластмаси“!

 

Галерия