РИОСВ Пазарджик

Министерство на околната среда и водите

Регионална инспекция по околната среда и водите - Пазарджик

a- a a+

Оперативна програма
"Околна среда 2021-2027 г."
Оперативна програма 'Околна среда 2021-2027г.'
Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал в Център за административно обслужване на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

плащане чрез ПОС терминал с карти Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro

iso9001

За нарушения на Закона за управление на отпадъците са съставени 6 акта

30.11.2010

Сигнал на “Зеления телефон” на РИОСВ за нерегламентирано изхвърляне на производствени отпадъци в частен двор в с. Оборище в късния следобед на 25.11.2010г. предизвика незабавна проверка на място. На нея присъстваха полицаи от РУ на МВР – Панагюрище и еколог на общината. Сигналът за изливане на замърсена течност в частен двор се оказа основателен. Транспортираната и излята течност е производствен отпадък, констатираха проверяващите. Установени са извършителят и фирмата, от чиято дейност се формира този отпадък. Проверка във фирмата констатира, че не е водена отчетност за образуваните и предавани отпадъци, не е извършена класификация на този отпадък /течна емулсия от охлаждане на машини за леене на алуминий/ и е предаден на лице без документи за извършване на дейности с отпадъци. На юридическото лице са съставени 3 акта по ЗУО, в който предвидените санкции за констатираните нарушения варират от 2 000 лв. до 6 000 лв.

На извършителя на деянието също са съставени актове за административни нарушения по ЗУО – за изхвърляне на отпадъци на нерегламентирани места, за извършване на дейности с отпадъци без необходимите документи и за нарушаване на разпоредбите на закона за третиране на отпадъците. За тези нарушения в ЗУО са предвидени глоби за физически лица в размер от 300 до 1 000 лева.