РИОСВ Пазарджик

Министерство на околната среда и водите

Регионална инспекция по околната среда и водите - Пазарджик

a- a a+

Оперативна програма
"Околна среда 2021-2027 г."
Оперативна програма 'Околна среда 2021-2027г.'
Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал в Център за административно обслужване на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

плащане чрез ПОС терминал с карти Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro

iso9001

12.10.2010

Съвместна акция на въоръжената охрана на защитените територии към РИОСВ-Пазарджик и специализирани полицейски сили предотврати незаконна сеч в резерват “Купена”.

На 7 октомври 2010г. в различни местности на резервата бяха осуетени 15 опита за извършване на незаконна сеч. Заловени са 8 нарушители в момент на навлизане в териоторията на резервата, оборудвани с каруци и моторни триони. На 5 пълнолетни лица са съставени актове за административно нарушение на Закона за защитените територии. Задържани са 4 моторни триона и унищожени на място - 15 каруци.

Направено измерване с GPS на участъци от резерват „Купена” установи, че са увредени около 270 ха от общата му площ – 1761 ха, т.е. 15,33 % от територията му. Тревожната тенденция за значително увеличавене на тези площи през последните години може да бъде преобърната само чрез респектираща намеса на държавата в лицето на контролните и охранителни органи с подобни ефективни и безкомпромисни акции, е мнението на Директора на РИОСВ-Пазарджик – инж. Николай Лулов.

За последните 6 месеца това е 4-та съвместна акция с териториално звено „Специализирани полицейски сили” гр. Пловдив. Заловени и наказани са общо 18 нарушители. На 10 от тях са съставени актове, трима са предадени на РУ на МВР Пещера. Задържани са общо 11 моторни триона, 20 каруци със съответното оборудване, 2 конски самара и много брадви. Каруците и самарите са унищожени на място. Проведените акции имат голям респектиращ ефект върху потенциалните нарушители и бяха посрещнати много положително от обществеността.

Съвместните акции ще продължат.