РИОСВ Пазарджик

Министерство на околната среда и водите

Регионална инспекция по околната среда и водите - Пазарджик

a- a a+

Оперативна програма
"Околна среда 2021-2027 г."
Оперативна програма 'Околна среда 2021-2027г.'
Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал в Център за административно обслужване на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

плащане чрез ПОС терминал с карти Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro

iso9001

21.05.2010

Два акта по Закона за защитените територии състави вчера охраната на резерват “Купена” към РИОСВ-Пазарджик на нарушители в момент на незаконна сеч.

При съвместна проверка охранителите на резервата към екоинспекцията и специални полицейски сили (жандармерия) от гр. Пловдив се натъкнали на нарушители вчера следобед при обход на местността “Ширинта”. В устроената засада са заловени двама системни и агресивни нарушители. На място са унищожени 6 каруци и 1 самар, а 4 моторни резачки са конфискувани. След установяване на самоличността на нарушителите от служителите на специалните полицейски сили са им съставени актове по Закона за защитените територии. За такова нарушение предвидените в Закона глоби за физически лица са от 100 до 5 000 лева.

Съвместните проверки и акции на РИОСВ и специалните полицейски сили за опазване на резерват “Купена” от бракониерска сеч се провеждат от месец април т.г. и дават много добри резултати.

Конфискуваните моторни резачки можете да видите тук: