РИОСВ Пазарджик

Министерство на околната среда и водите

Регионална инспекция по околната среда и водите - Пазарджик

a- a a+

Оперативна програма
"Околна среда 2021-2027 г."
Оперативна програма 'Околна среда 2021-2027г.'
Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал в Център за административно обслужване на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

плащане чрез ПОС терминал с карти Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro

iso9001

15.03.2010

Между едно юридическо и 2 физически лица от област Пазарджик разпредели тазгодишните квоти за събиране на лечебни растения под специален режим на опазване и ползване комисия от експерти на РИОСВ, РДГ-Пазарджик, ДГС-Пещера и община Септември на заседанието си в петък , 12 март.

През 2010 г. за област Пазарджик са отпуснати квоти за : 1 100 кг. Лудо биле, 600 кг. Иглика /цвят и корен/, 250 кг. Лазаркиня, 150 кг. Червен божур, 150 кг. Шапиче, 350 кг. Кисел трън, 200 кг. Решетка, 600 кг. Ранилист, 100 кг. Зърнастец и 50 кг. лютива Тлъстига.

Тези максимално допустими количества за събиране на лечебни растения от естествени находища бяха разпределени между фирма ЕТ “ВЕ ПЕ ПИ – Веско Пипев” – гр.Велинград, с пункт в с.Варвара и физическите лица Сабин Дурльов и Парашкева Шаркова с пунктове в Дорково и Пазарджик. Отпуснатите квоти са поименни и без право на преотстъпване.При неспазване на определените от комисията квоти фирмите търпят финансови санкции до 3 000 лева и губят право за участие в разпределението през следващата календарна година

В 15-дневен срок в РИОСВ трябва да бъде представена информация за находищата, адресите на пунктовете и списък на билкосъбирачите, уполномощени да извършват тази дейност. Преди осъществяването й е необходимо да бъде издадено позволително от съответната община или Държавно лесничейство.