РИОСВ Пазарджик

Министерство на околната среда и водите

Регионална инспекция по околната среда и водите - Пазарджик

a- a a+

Оперативна програма
"Околна среда 2021-2027 г."
Оперативна програма 'Околна среда 2021-2027г.'
Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал в Център за административно обслужване на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

плащане чрез ПОС терминал с карти Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro

iso9001

10.03.2010

4 акта за незаконен добив на дърва в резерват “Купена” съставиха от началото на март при съвместни проверки служители на РИОСВ–Пазарджик и ДГС Пещера.

На 1 март 2010г. след получен сигнал, че група роми разтоварват дърва за огрев на ул.”В.Петлешков” №43 в Пещера и проверка на посочения адрес, служители на РИОСВ и ДГС са установили, че 5-те кубика дърва са незаконни. След намеса и на органите на полицията дървата и каруцата, с която са превозени, са конфискувани. На нарушителите: купувачът на дървата и на двамата пласьори /продавачи/ са съставени актове за административни нарушения по Закона за горите.

По време на дежурство в резерват “Купена“ на 5 март служители от въоръжената охрана към РИОСВ-Пазарджик се натъкват на незаконна сеч на 0,4 куб.м. дърва от вида “бук”. Нарушителят е направил неуспешен опит за бягство. Конфискувани и на съхранение в РИОСВ-Пазарджик са и вещите на нарушението: моторен трион и самар. На нарушителя е съставен акт по Закона за защитените територии.