РИОСВ Пазарджик

Министерство на околната среда и водите

Регионална инспекция по околната среда и водите - Пазарджик

a- a a+

Оперативна програма
"Околна среда 2021-2027 г."
Оперативна програма 'Околна среда 2021-2027г.'
Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал в Център за административно обслужване на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

плащане чрез ПОС терминал с карти Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro

iso9001

15.03.2013

 На 19 март ученици от Пазарджик, Белово и Панагюрище ще вземат участие в сесия на младежкия воден парламент, организираната от РИОСВ-Пазарджик и БД-Пловдив по повод Световния ден на водата. Дискусията на тема „Водно сътрудничество” ще се проведе от 10.30 часа в информационния кабинет на РИОСВ-Пазарджик.
Така училищата и държавните институции ще станат част от кампанията на ЮНЕСКО „Водно сътрудничество 2013”, открита официално на 11 февруари в централния офис на ЮНЕСКО в Париж.
Участието е на отборен принцип, по предварително зададени теми, свързани с ползването и опазването на водата като ценен природен ресурс. Една от тях „Рибите в река Марица – в миналото и сега” превръща учениците в изследователи. Задачата им е да съберат информация от различни източници – интеренет, родители, баби и дядовци, от запалени рибари - дали в рибната популация в река Марица има промени и на какво се дължат. В обяснението на процесите ще се включат и експерти от БД-Пловдив и РИОСВ-Пазарджик. Интерактивна игра ще групира участниците в 4 отбора и ще определи най-знаещия, най-бързия и най-аналитичния от тях на тема „Кръговратът на водата”.
Към участниците от СОУ«АлександърЧапай»(Белово), СОУ "Нешо Бончев"(Панагюрище), Гимназия "Иван Аксаков", Професионална гимназия по строителство и архитектура, Професионална гимназия по химия и химични технологии ще се присъедини нов участник в регионалното формирование на младежкия воден парлемент – Професионална гимназия по икономика и мениджмънт (Пазарджик).
За старанието си учениците ще получат редица поощрения и специални сертификати.