РИОСВ Пазарджик

Министерство на околната среда и водите

Регионална инспекция по околната среда и водите - Пазарджик

a- a a+

Оперативна програма
"Околна среда 2021-2027 г."
Оперативна програма 'Околна среда 2021-2027г.'
Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал в Център за административно обслужване на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

плащане чрез ПОС терминал с карти Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro

iso9001

19.03.2013

На 19 март 26 ученици от Пазарджик, Белово и Панагюрище взеха участие в сесия на регионалния клон на младежкия воден парламент, организирана от РИОСВ-Пазарджик и БД-Пловдив по повод Световния ден на водата 22 март.

В основна тема на дискусията се превърна „Рибите в река Марица – в миналото и сега”. Фактът, че количеството на рибата в р. Марица е намаляло осезаемо експертите обясниха с маловодието, замърсяванията, но и с изградените по поречието на р. Марица диги, бентове, прагове, баражи и язовири. „Трябва да гледаме на водата не само като ресурс, а и като нещо живо. Затова и в нормативната уредба реките вече се наричат водни тела”- поясниха експертите.

В дискусията се включиха и директорите на РИОСВ-Пазарджик и Басейнова Дирекция – Пловдив, инж. Николай Лулов и Атанаска Тунтова, с пожелания към учениците да работят за опазването на водите така, че в реките и язовирите да има толкова риба, колкото по време на тяхното детство.

Към участниците от СОУ«Александър Чапай»(Белово), СОУ "Нешо Бончев" (Панагюрище), пазарджишките гимназии "Иван Аксаков", по строителство и архитектура и по химични и хранителни технологии се присъедини нов член на младежкия воден парлaмент – Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт.

За старанието и активността си учениците получиха специални сертификати, информационни материали и задачата, когато забележат замърсяване, да сигнализират за това институциите. Защото опазването на водата зависи от всеки от нас.

От 14 часа в Регионалния инспекторат по образование се състоя награждаване на призьорите от областния конкурс за есе, стихотворение, постер, рисунка, картичка, макети, модели и презентации на тема : “Вода за живот” с награди, осигурени от РИОСВ-Пазарджик.

Галерия