РИОСВ Пазарджик

Министерство на околната среда и водите

Регионална инспекция по околната среда и водите - Пазарджик

a- a a+

Оперативна програма
"Околна среда 2021-2027 г."
Оперативна програма 'Околна среда 2021-2027г.'
Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал в Център за административно обслужване на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

плащане чрез ПОС терминал с карти Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro

iso9001

20.03.2013

Експерти на РИОСВ-Пазарджик участваха днес в открит урок за уникалните свойства на водата с третокласници от СОУ „Д-р Петър Берон” по повод Световния ден на водата 22 март.

„Какво научихме за водата от Флупи” – под този наслов учениците от ІІІ ”а”клас показаха знания за водата, натрупани в учебния процес до момента и добавиха нови чрез интересните преживявания на странното животинче Флупи, което плува като риба и лети като птица.

„Защо хората не правят всичко възможно за да запазят реките чисти?” - попита Флупи децата от ІІІ ”а” клас. И получи отговор от учениците какво може да се направи за да не боледуват рибите в реката и хората, за които също е важно водата да е чиста. „Какво можем да направим ние?” – попитаха децата експертите на РИОСВ и разбраха, че е достатъчно да не изхвърлят хартия, найлонови пликчета и други отпадъци в реката или дори по земята и когато си мият зъбите, най-добре да ползват чаша, за да не пилеят вода. Освен срещата с Флупи третокласниците показаха сръчност и оригинално мислене в интерактивна игра и комикс, за което получиха поощрителни награди от РИОСВ-Пазарджик.

Галерия