РИОСВ Пазарджик

Министерство на околната среда и водите

Регионална инспекция по околната среда и водите - Пазарджик

a- a a+

Оперативна програма
"Околна среда 2021-2027 г."
Оперативна програма 'Околна среда 2021-2027г.'
Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал в Център за административно обслужване на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

плащане чрез ПОС терминал с карти Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro

iso9001

22.04.2013

 Вече 43 години на 22 април правителства, бизнес компании, неправителствени организации и милиони хора по целия свят се обединяват с обща отговорност за запазване на планетата. За първи път Денят на Земята се отбелязва на 22 април 1970 г. в САЩ и Канада. Милиони северноамериканци участват в демонстрация и настояват политици, държавници, бизнессреди да включат в своите приоритети опазването на околната среда. През 1990 г. денят на синята планета е обявен за международен, като България се включва в отбелязването му през 1993 г. Целта е да се обединят хората в защита на околната среда.

Международният Ден на Земята през 2013 г. е посветен на „Лицата на изменението на климата” с призив към всеки човек да фокусира вниманието си и да предприеме действия за постигане на по-устойчив начин на живот.

Денят на Земята има за цел да вдъхнови хората да се грижат по-добре за околната среда и да ги научи да се гордеят с това. Някои ще организират разходки сред природата, с надеждата, че това ще вдъхнови повече отговорност към околната среда. Други ще направят почистване, за да стане околната среда по-добра за живеене. Каквито и да са действията на хората, Денят на Земята е чудесен повод всеки човек да допринесе възможно най-много в своята общност. Всички инициативи заедно ще покажат силата на малките индивидуални действия за опазване на планетата Земя.
Експерт на РИОСВ-Пазарджик беше днес сред гостите на интегриран урок по биология и английски език в ОУ „Проф. Иван Батаклиев”, посветен на Деня на Земята.
Темата на урока „Ако можеше да говори.......what would it say to us?” беше благодатна за разсъждания и обобщения по екологични казуси, породени от действието или бездействието на човека. Седмокласниците разсъждаваха над посланията на планетата Земя, ако можеше да говори и споделиха своите идеи за „Най-важната промяна, която е необходимо да направим в себе си, в мисленето и поведението си за да опазим околна среда и планетата Земя”.

Галерия