РИОСВ Пазарджик

Министерство на околната среда и водите

Регионална инспекция по околната среда и водите - Пазарджик

a- a a+

Оперативна програма
"Околна среда 2021-2027 г."
Оперативна програма 'Околна среда 2021-2027г.'
Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал в Център за административно обслужване на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

плащане чрез ПОС терминал с карти Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro

iso9001

11.07.2012

Подаден сигнал на дежурния телефон за горящо щъркелово гнездо в с. Черногорово предизвика проверка на РИОСВ. Експертите бяха информирани от г-жа Снежана Георгиева, че следствие на силен вятър, щъркелово гнездо върху електрически стълб, обитавано от двойка щъркели с три малки се е запалило. На сигнала са реагирали и служители на пожарната. При гасенето му възрастната двойка не е пострадала, но младите екземпляри са паднали от гнездото. До пристигането на екипа на РИОСВ са били прибрани от г-жа Георгиева. Огледът им е установил наранявания по краката и следи от изгаряния. Птиците са изпратени веднага за лечение и възстановяване в центъра за рехабилитация и размножаване на редки и защитени видове в град Стара Загора. Там за тях ще положат необходимите грижи специалисти-ветеринари.

Все повече граждани и институции проявяват отзивчивост и намирайки животни в безпомощно състояние, търсят съдействието на РИОСВ за спасяването им. Само през юни 2012г. в инспекцията постъпиха три сигнала за птици в безпомощно състояние – за ястреб-врабчар, намерен в землището на с. Братаница с липсващ десен крак и две горски ушати сови. За два млади екземпляра от защитения вид, паднали от гнездата си, сигнализираха ученичка от СОУ „Димитър Гачев”и служители на ОДЗ „Слънчо” в Пазарджик.