РИОСВ Пазарджик

Министерство на околната среда и водите

Регионална инспекция по околната среда и водите - Пазарджик

a- a a+

Оперативна програма
"Околна среда 2021-2027 г."
Оперативна програма 'Околна среда 2021-2027г.'
Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал в Център за административно обслужване на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

плащане чрез ПОС терминал с карти Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro

iso9001

26.06.2013

Експерти на РИОСВ-Пазарджик освободиха днес в землището на с. Овчеполци екземпляр от защитения вид шипобедрена констенурка. Той беше предоставен от гражданин с обяснението, че му е подарен от близък за домашен любимец. Екземплярът е намерен в околностите на град Брацигово и е във видимо добро състояние. Отглеждането му в домашна среда е забранено от Закона за биологичното разнообразие. Спира процеса на възпроизводство на вида и развитието му в естествена среда.

От началото на 2013г., от граждани и институции на “Зеления телефон” на РИОСВ са подадени шест сигнала за бедстващи защитени видове или нарушени техни обитания. Три от сигналите – за повреди върху две щъркелови гнезда и стрелба по лебеди във водоем до с. Динката се оказаха неоснователни. За лечение и възстановяване в спасителния център за диви животни в гр. Стара Загора е изпратен ранен щъркел, а горска ушата сова и шипобедрена костенурка са освободени в естествената им среда – природата.