РИОСВ Пазарджик

Министерство на околната среда и водите

Регионална инспекция по околната среда и водите - Пазарджик

a- a a+

Оперативна програма
"Околна среда 2021-2027 г."
Оперативна програма 'Околна среда 2021-2027г.'
Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал в Център за административно обслужване на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

плащане чрез ПОС терминал с карти Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro

iso9001

Участваха над 30 български фирми, от които с призове бяха отличени 9

19.06.2012

За втора поредна година Министерството на околната среда и водите награди бизнес-призьорите в кампанията „Зелена България”, финансирана от Оперативна програма „Околна среда”. Церемонията за връчването на призовете „Зелен бизнес” по традиция се състоя в резиденция Лозенец.

Тази година в кампанията заявиха участие над 30 български фирми и бизнес организации, от които с призове бяха отличени 9. Предложенията им бяха оценявани от независима от МОСВ комисия по 4 критерия: проектите и инициативите да бъдат на компанията, кандидатстваща за приза; да не произтичат пряко от предмета й на дейност; да бъдат изцяло финансирани от нея; да имат мащабност и дългосрочност на въздействие.

Министър Нона Караджова награди отличените компании заедно с министрите Симеон Дянков и Делян Добрев.

В категорията за голям бизнес министър Нона Караджова връчи голямото отличие на „Асарел - Медет” АД за проекти за залесяване и ликвидиране на нерегламентирани сметища. На второ място е „Глобул” с проекта си „Глобул грийн”, а трета награда беше връчена на „Елаците Мед” АД за програмата им за залесяване.

Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков награди победителите в категорията за среден бизнес. Приз за първо място беше присъден на „Арома” АД за инициативата им „Гората на Арома” в Природен парк „Българка”. Втората награда беше дадена на „Вест ТВ/VTV/” АД за реализирани авторски проекти като „ Еко вести”, „Екоарена” и поредицата „Зелена линия”. Третата награда министър Дянков даде на „Мултипринт” ООД за въвеждане на система за проследяване на дървесината, която гарантира опазване на горските видове.

Първо място в категорията за малък бизнес беше присъдена на „Роел-98” ООД за подпомагане дейността на организацията WWF по опазване и възстановяване на гори в 10 български природни парка, които са част от „Натура 2000”. Наградата беше връчена от Делян Добрев-министър на икономиката, енергетиката и туризма. Второто място в тази категория зае „Пиаца Италия” ООД за провеждане на кампании, форуми и събития, насочени към опазването на околната среда с цел да се създаде мотивиран „Зелен тим” в компаниите.

На церемонията беше връчена и една специална награда - на пловдивската болница УМБАЛ „Свети Георги”, за изграждане на паркови пространства.

Кампанията „Зелена България” ще продължи до края на годината в още две категории – най-активна община и най-зелен град.

Министър Караджова обяви пред журналисти, че на последното си заседание Управителният съвет на ПУДООС е гласувал 300 хиляди лева награден фонд, с които МОСВ ще обяви зелен приз и за медии за техни собствени кампании, насочени към повишаване на екологичната култура на българите.