РИОСВ Пазарджик

Министерство на околната среда и водите

Регионална инспекция по околната среда и водите - Пазарджик

a- a a+

Оперативна програма
"Околна среда 2021-2027 г."
Оперативна програма 'Околна среда 2021-2027г.'
Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал в Център за административно обслужване на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

плащане чрез ПОС терминал с карти Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro

iso9001

18.09.2013

 Експерти на РИОСВ-Пазарджик изнесоха открит урок в ОУ „Отец Паисий”, гр. Пазарджик по повод Европейската седмица на мобилността.

„Какво научихме за въздуха от Флупи” – под този наслов учениците от ІV”а” и ІV „б”клас показаха знания, натрупани в учебния процес до момента и добавиха нови чрез интересните преживявания на странното животинче Флупи, което плува като риба и лети като птица.

„Ходете пеш! Това е здравословно и полезно. Карането на колело също е полезно. Така не се отделя мръсен дим. Много по-полезно за околната среда е да вземете влак, трамвай или автобус, вместо да се предвижвате с кола. Влакът, трамваят и автобусът, разбира се, също използват енергия, но могат да превозят много хора едновременно.
Не трябва да оставяте лампите да светят, когато излизате от стаята. Когато изключвате електричеството, вие го пестите. Производството на електричество замърсява въздуха.
Не купувайте твърде много неща, от които нямате истинска нужда. Фабриките, които ги произвеждат замърсяват въздуха.” – на това научи днес децата странното животинче Флупи. А те го поканиха да се включи в състезанието по каране на ролери и скейбордове в петък, 20 септември, от 11 часа в училищния двор, на което ще покажат, че може да си мобилен и без автомобил, техни съученици ще рисуват, а РИОСВ ще ги поощри за старанието и желанието да мислят и живеят природосъобразно.

Галерия