РИОСВ Пазарджик

Министерство на околната среда и водите

Регионална инспекция по околната среда и водите - Пазарджик

a- a a+

Оперативна програма
"Околна среда 2021-2027 г."
Оперативна програма 'Околна среда 2021-2027г.'
Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал в Център за административно обслужване на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

плащане чрез ПОС терминал с карти Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro

iso9001

13.06.2012

УзанаПолянаФест и Фондация „ТАЙМ – екопроекти” с подкрепата на Министерството на околната среда и водите и Програмата за малки проекти на Глобалния екологичен фон обявяват съвместен конкурс за иновативни младежки идеи: „Рецепти за нашето бъдеще"

Представяне: „Когато следваме природните модели, растежът е добър. Въпросът пред нас не е за или против растежа. Трябва да се попитаме: как би изглеждал добрият растеж? А това е върпос на намерения, на дизайн. Представете си, че създаваме здраве, вместо болести, собственост, вместо бедност, образование, вместо незаинтересованост?” Уилям Макдона

Отдавна знаем, че начинът, по който живеем, не е в хармония с естествените природни процеси на планетата Земя. Правителствата вече близо 40 години търсят правилния път към устойчивото развитие. Но какво точно е това? Справяме ли се? Ако да, защо все още сме заринати в боклуци? Защо все още ползваме най-мръсната енергия? Защо не можем да се научим да консумираме това, от което имаме нужда... а може би всичко е въпрос на гледна точка: опитваме се „да спасим” планетата, а не да се научим да живеем с нея...

Природата е естествено устойчива: тя ефикасно рециклира отпадъците, използва възобновяемата енергия на слънцето, издръжлива е на резки промени, адаптира се във времето към нови условия, саморегулира се чрез система от обратни връзки, насърчава разнообразието, предоставя разнообразни услуги.

Една истински зелена икономика и общество ще притежават същите характеристики.

Предложете едно позитивно и щастливо бъдеще, в което не само живеем в хармония с природните процеси, но и се учим от тях и ги прилагаме като основен икономически и социален принцип.

Предложете идея/проект в следните формати:

формат: видео, текст, презентация, фотография + текст или само фотография

Краен срок: 25 юни 2012 г.

За кого е конкурсът: всички младежи на възраст от 16 до 25 години от цялата страна

още