РИОСВ Пазарджик

Министерство на околната среда и водите

Регионална инспекция по околната среда и водите - Пазарджик

a- a a+

Оперативна програма
"Околна среда 2021-2027 г."
Оперативна програма 'Околна среда 2021-2027г.'
Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал в Център за административно обслужване на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

плащане чрез ПОС терминал с карти Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro

iso9001

24.04.2014

За поредна година експертите на РИОСВ-Пазарджик инициираха и участваха в разнообразни инициативи по повод Международния ден на Земята - 22 април.

Експерти от РИОСВ-Пазарджик журираха инициативата „За природата с любов” на ОУ ”Св. Патриарх Евтимий”, гр. Пещера на 22 април. Под този наслов премина парада на хвърчилата, които учениците бяха изработили сами. На много от тях видяхме изображения на изчезващи или любими животински видове – орли, ястреби, пеперуди и др. Критериите бяха два : най-оригинално и най-високо вдигнато хвърчило. РИОСВ осигури награди за призьорите, както и за най-добрите експонати в изложбата от природни материали, открита същия ден във фоайето на училището.

На 23 април, в информационния кабинет на инспекцията гостуваха четвъртокласници от ОУ«Св. Климент Охридски» в Пазарджик. Темата «С какво е различен зеленият град?» ги мотивира да дадат свои предложения как Пазарджик да стане най-зеленият град в България. Децата пресъздадоха на подарен от инспекцията комикс диалог между животни, които наблюдават превърнат в сметище остров и изиграха специално подготвена сценка на екологична тема. Посланията бяха остроумни, съдържаха екшън-план за спасяването на планетата. За старанието и артистичните си умения участниците в сценката получиха специални награди. Всички ученици получиха информационни материали за защитени животни и растения-ендемити, които се срещат на територията на област Пазарджик и дадоха обещание, че занапред ще участват в опазването им.

Галерия