РИОСВ Пазарджик

Министерство на околната среда и водите

Регионална инспекция по околната среда и водите - Пазарджик

a- a a+

Оперативна програма
"Околна среда 2021-2027 г."
Оперативна програма 'Околна среда 2021-2027г.'
Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал в Център за административно обслужване на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

плащане чрез ПОС терминал с карти Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro

iso9001

03.06.2014

 Световният ден на околната среда- 5 юни се отбелязва всяка година под егидата на Програмата на Обединените нации за околна среда. Честването на този ден е свързан с насърчаване на осведомеността и с дейности за опазването на околната среда в световен мащаб. Отбелязването на Световния ден на околната среда играе ролята на глобална платформа за работа с обществеността. На този ден в над 100 държави, хората обединяват усилията си и правят нещо положително за околната среда и за планетата.

Мотото на Световния ден на околната среда през 2014 г. е "Надигни гласа си, не нивото на морето". Призивът тази година е да се признае, че всички сме изправени пред едни и същи предизвикателства и сме обединени от една обща цел за устойчив живот и благоденствие на тази планета. 2014 година е обявена от ООН за Международна година на малките островни развиващи се страни. Отбелязването тази година призовава хората да надигнат глас в знак на солидарност към гражданите на малките островни държави, тъй като в резултат на климатичните промени и нарастващото ниво на световния океан стават по-уязвими и поставени пред много рискове. Световният ден на околната среда се отбелязва от 1973 г. по решение на ООН.
Всяко действие е от значение! Какво ще направите за околната среда тази година, за да бъде чут вашия глас? Дали ще организирате кампании за почистване, инициативи за намаляване на хранителни отпадъци, специални дни за ходене на работа пеша, забрани за използване на пластмаса, художествени изложби, инициативи за засаждане на дървета, концерти, танцови събития, въвеждане на устройства за рециклиране, кампании в социалните медии и различни конкурси – всяко действие ще бъде от значение.

Инициативи с участието на РИОСВ-Пазарджик

• 31 май - открит урок в СОУ „Народни Будители”, гр. Брацигово на тема: ”Какво знаем за биоразнообразието? ” и награждаване на най-добрите есета, рисунки и фотографии от конкурса „Капчица любов”.
• 3 юни – открит урок в СОУ„Нешо Бончев” – гр. Панагюрище с участието на експерти от РИОСВ-Пазарджик и БДЗП – гр. Пловдив. Тема : „Защитени животни - обект на опазване в ЗЗ”Средна гора”.
• 5 юни – Пресконференция за отчитане на резултатите от кампанията за решаване на проблема с неправилното депониране и оползотворяване на старите автомобилни гуми и даване ход на информационната кампания на РИОСВ-Пазарджик «Разделното събиране – първа стъпка в зеленото ежедневие».
• 5 юни – „Парад на домашните любимци”, конкурс „Най-красива икебана” и рисунка на асфалт в СОУ „Нешо Бончев” – гр. Панагюрище. Експертите на РИОСВ ще журират събитията. Наградите са осигурени от РИОСВ-Пазарджик.
• 5 юни – Хепанинг и „Траш-арт-работилница” в Обединен детски комплекс – гр. Панагюрище. РИОСВ-Пазарджик ще връчи награди на най-креативните участници.


Галерия