РИОСВ Пазарджик

Министерство на околната среда и водите

Регионална инспекция по околната среда и водите - Пазарджик

a- a a+

Оперативна програма
"Околна среда 2021-2027 г."
Оперативна програма 'Околна среда 2021-2027г.'
Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал в Център за административно обслужване на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

плащане чрез ПОС терминал с карти Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro

iso9001

12.09.2014

 РИОСВ приканва кметовете на 11-те общини в област Пазарджик да се включат в Европейската седмица на мобилността, която ще се проведе от 16 до 22 септември. Кулминация на инициативата е Европейският ден без автомобили 22 септември. Водеща тема на тазгодишната кампания, определена от Европейската комисия е „Нашите улици, нашият избор”.

Включването на градовете може да стане по два начина - като участват или като поддържат седмицата на мобилността. За целта те трябва да регистрират участието на общината в официалния сайт на Европейската комисия за Европейската седмица на мобилността и Деня без автомобили 22 септември - http://registration.mobilityweek.eu/.

Всяка кампания „Европейска седмица на мобилността” фокусира вниманието върху практична тема, свързана с устойчивата мобилност. От местните власти се изисква да организират инициативи за гражданите, свързани с темата. През 2014 г. тя е „Нашите улици, нашият избор”. Набляга на това как да направим градовете годни за живот с пространства за хората. Целта на кампанията е да окуражи местните власти да въвеждат и популяризират все повече мерки за устойчив транспорт и да поканят гражданите да се възползват от всички алтернативи на автомобила. Кулминацията на седмицата е събитието „В града без моята кола!”, в което участващите градове определят няколко района, предназначени само за пешеходци, колоездачи и публичния транспорт през целия ден 22 септември, обявен за „Ден без автомобили”.