РИОСВ Пазарджик

Министерство на околната среда и водите

Регионална инспекция по околната среда и водите - Пазарджик

a- a a+

Оперативна програма
"Околна среда 2021-2027 г."
Оперативна програма 'Околна среда 2021-2027г.'
Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал в Център за административно обслужване на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

плащане чрез ПОС терминал с карти Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro

iso9001

02.10.2015

Експерти от РИОСВ-Пазарджик извършиха проверки на 15 обекта по заповед на заместник-министъра на околната среда и водите Красимир Живков за пуснати на пазара полимерни торбички. Целта е повишаване на контрола за заплащане на продуктова такса за продукти, след употребата на които се образуват масово разпространени отпадъци.

Проверени са търговски обекти на общинските пазари, павилиони, малки търговски обекти за дребни вносни стоки, хранителни стоки, плодови и зеленчуци, стоки за дома и самостоятелни обекти за бързо хранене в Пазарджик. Дадени са предписания на 10 от проверените обекти за представяне на документи, липсващи по време на проверката, които са представени в срок. Установено е, че всички собственици и управителите на проверените търговски обекти притежават фактури, както и сертификати и/или декларации от производителя за съответствие и качество на полимерните торбички. В документа изрично е упоменато, че дебелината им следва да бъде над 25 микрона, а размерът над 390мм/490мм.

Лицата, които пускат на пазара в страната полимерни торбички, неотговарящи на тези изисквания, заплащат продуктова такса в размер 0,55 лв. за брой.