РИОСВ Пазарджик

Министерство на околната среда и водите

Регионална инспекция по околната среда и водите - Пазарджик

a- a a+

Оперативна програма
"Околна среда 2021-2027 г."
Оперативна програма 'Околна среда 2021-2027г.'
Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал в Център за административно обслужване на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

плащане чрез ПОС терминал с карти Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro

iso9001

09.03.2016

Експерти от РИОСВ-Пазарджик и гражданин спасиха горска ушата сова със счупено крило. Птицата е забелязана в нива край пътя Пловдив-Пазарджик от гражданин, който я донесе в екоинспекцията. Оттам тя беше транспортирана за оказване на медицинска помощ в Спасителния център за диви животни в Стара Загора.

От началото на годината експертите на РИОСВ-Пазарджик оказаха съдействие за лечението и рехабилитация на две бедстващи птици. В Спасителния център на Сдружение „Зелени Балкани“ в Стара Загора са изпратени ранен мишелов, намерен в района на Професионалната гимназия по горско стопанство във Велинград, и горска ушата сова със счупено крило, намерена в с. Гелеменово. За тях инспекцията получава сигнали на „зеления телефон” през февруари.

РИОСВ-Пазарджик напомня, че при намиране на птица или животно в безпомощно състояние, гражданите могат да подадат сигнал на телефон 0885/301066.