РИОСВ Пазарджик

Министерство на околната среда и водите

Регионална инспекция по околната среда и водите - Пазарджик

a- a a+

Оперативна програма
"Околна среда 2021-2027 г."
Оперативна програма 'Околна среда 2021-2027г.'
Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал в Център за административно обслужване на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

плащане чрез ПОС терминал с карти Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro

iso9001

17.03.2016

РИОСВ-Пазарджик приканва общините, институциите и гражданите да се включат в инициативата „Часът на Земята“, на 19 март от 20,30 до 21,30ч. Тогава тези, които я подкрепят, ще угасят осветлението в домовете и офисите си за един час. Знакови сгради у нас и по света ще притъмнеят и по този начин ще отправят послание за нуждата от незабавни мерки срещу изменението на климата.
Общините Пазарджик, Велинград, Пещера и Панагюрище вече заявиха подкрепа и готовност за включване. Община Велинград ще го направи за първи път. Знакови обществени сгради - общинските администрации, училища, читалища ще изключат осветлението си в указания час в знак на съпричастност.

Часът на Земята е най-голямата природозащитна инициатива в света. Тя дава възможност на всеки човек да разбере какво влияние имат малките постъпки върху голямата планета и как може да използва силата си, за да се справи с климатичните промени.
През 2015 г. над 170 държави и 7000 града вече са част от инициативата не само с гасене на светлини, но и с реални действия за опазване на местните природни ресурси.
На 19 март 2016г. световни знакови сгради като Триумфалната арка, Емпайър Стейт Билдинг и операта в Сидни ще угасят светлините си за час. В България без осветление за час ще останат освен домове на граждани, и сградите на Народното събрание, Министерски съвет, голяма част от държавните ведомства, централни площади, училища, църкви и паметници.