РИОСВ Пазарджик

Министерство на околната среда и водите

Регионална инспекция по околната среда и водите - Пазарджик

a- a a+

Оперативна програма
"Околна среда 2021-2027 г."
Оперативна програма 'Околна среда 2021-2027г.'
Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал в Център за административно обслужване на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

плащане чрез ПОС терминал с карти Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro

iso9001

17.05.2016


 По повод Международния ден на биологичното разнообразие – 22 май, РИОСВ-Пазарджик срещна с Флупи учениците от начален курс на ОУ„Кочо Честименски” в с. Динката. От преживяванията на странното животинче Флупи, което плува като риба и лети като птица, те разбраха нещо много важно – когато боледува природата, боледува всичко живо. А тя боледува, когато я замърсяваме. Караме коли, които отделят мръсен дим и вредни газове, често изхвърляме отпадъци не където трябва, или изгаряме пластмаси и гуми, използваме въглища, за да топлим домовете си, строим фабрики, в които произвеждаме какво ли не. Тези фабрики също отделят мръсен дим и газове. А когато въздухът е замърсен, животните, дърветата и хората боледуват.

„Защо въздухът е толкова замърсен”, попита Флупи учениците. Получи много отговори, но и въпрос „Какво можем да направим ние”. Учениците разбраха, че могат да променят някои свои навици, за да помогнат на природата и на себе си - да ходят повече пеш, да карат колело, да пестят вода, да не оставят лампите да светят, когато излизат от стаята, защото производството на електричество също замърсява въздуха.
Освен срещата с Флупи, учениците от ОУ„Кочо Честименски” в с. Динката подредиха изложба от свои рисунки, посветени на природата и пробуждането й, за което получиха поощрителни награди от РИОСВ-Пазарджик. А учителите - помагалото „Нарисувай сто животни” и магнити с пет от най-ценните и атрактивни защитени растения в област Пазарджик – Върболистен тъжник, Маймунски салеп, Алпийско сграбиче, Атинска мерендера и Маришко подрумиче.

 

Галерия