РИОСВ Пазарджик

Министерство на околната среда и водите

Регионална инспекция по околната среда и водите - Пазарджик

a- a a+

Оперативна програма
"Околна среда 2021-2027 г."
Оперативна програма 'Околна среда 2021-2027г.'
Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал в Център за административно обслужване на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

плащане чрез ПОС терминал с карти Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro

iso9001

21.09.2016

Мотото на кампанията тази година е „Умно придвижване.Силна икономика.” Целта е да бъдат провокирани местните власти в Европа да въведат и насърчат мерки за устойчив транспорт и да информират обществото какво е въздействието върху околната среда на различните начини на придвижване.

С тази цел, на 20 и 21 септември експерти от РИОСВ-Пазарджик партнираха на ОУ”Проф. Марин Дринов”, гр. Панагюрище и Община Пещера при провеждането на конкурси, вело-състезания, игри, арт-ателие за създаване на комикс „Пътешествие с...”, в реденето на електронни пъзели и поощриха с много награди активното включване в кампанията.

До този момент 28 български града са регистрирани на официалната интернет страница на Европейската комисия за участие в Европейска седмица на мобилността 2016г. Сред тях са и Панагюрище, Пещера и Ракитово. Със своите инициативи тези общини се присъединяват към европейската политика за намаляване на замърсяването на градската среда от транспорта и подобряване качеството на живот на гражданите.

Европейската седмица на мобилността е годишна кампания за устойчива градска мобилност. Провежда се от 16 до 22 септември всяка година, за да провокира местните власти в Европа да въведат и насърчат устойчивата градска мобилност, както и хората, за да използват други алтернативи за придвижване, а не автомобилите си. Седмицата завършва с „Ден без автомобили – 22 септември“, в който малките и големите градове определят за целия ден една или няколко зони само за пешеходци, велосипедисти и градски транспорт.

 

Галерия