РИОСВ Пазарджик

Министерство на околната среда и водите

Регионална инспекция по околната среда и водите - Пазарджик

a- a a+

Оперативна програма
"Околна среда 2021-2027 г."
Оперативна програма 'Околна среда 2021-2027г.'
Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал в Център за административно обслужване на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

плащане чрез ПОС терминал с карти Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro

iso9001

24.03.2017

През седмицата, експерти на РИОСВ-Пазарджик участваха в открити уроци, изложби, викторина, пробонабиране и водна щафета по повод Световния ден на водата – 22 март. Те разясниха уникалните свойства на водата на ученици от ОУ”Отец Паисий”, с. Гелеменово, СУ”Нешо Бончев”, гр. Панагюрище и СУ „Георги Бенковски” в гр. Пазарджик. Учениците показаха знанията си за водата, натрупани в учебния процес до момента и добавиха нови чрез интересните преживявания на странното животинче Флупи. „Защо хората не правят всичко възможно, за да запазят реките чисти?” - попита Флупи децата. И получи отговор от учениците какво може да се направи за да не боледуват рибите в реката и хората, за които също е важно водата да е чиста. „Какво можем да направим ние?” – попитаха децата експертите на РИОСВ и разбраха, че е достатъчно да не изхвърлят хартия, найлонови пликчета и други отпадъци в реката или дори по земята и когато си мият зъбите, най-добре да ползват чаша, за да не пилеят вода. Освен срещата с Флупи учениците показаха сръчност и оригинално мислене в интерактивна игра и комикс, за което получиха поощрителни награди от РИОСВ-Пазарджик.

РИОСВ-Пазарджик награди представителите на Младежкия воден парламент в СУ„Нешо Бончев”, които участваха активно в организацията и провеждането на „водна щафета“, интерактивни екоигри, изложба под наслов „Да нарисувам водата“, изработване на информационни табла със събрани пословици, поговорки и приказки, свързани с водата. На 22 март – Световният ден на водата, в специално „екомеждучасие” експерти от РИОСВ и Регионалната лаборатория в Пазарджик взеха проби от приток на р. Луда Яна, преминаващ в близост до училището и разясниха какво е моментното състояние на реката, според замерените показатели.

През 2017 г. темата на Световния ден на водата е свързана с отпадъчните води. Кампанията „Защо хабим водата?“ отправи послания за намаляване на количеството отпадъчни води и възможностите за оползотворяването им.

 

Галерия