РИОСВ Пазарджик

Министерство на околната среда и водите

Регионална инспекция по околната среда и водите - Пазарджик

a- a a+

Оперативна програма
"Околна среда 2021-2027 г."
Оперативна програма 'Околна среда 2021-2027г.'
Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал в Център за административно обслужване на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

плащане чрез ПОС терминал с карти Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro

iso9001

26.04.2017

Експерти на РИОСВ-Пазарджик, Басейнова дирекция-Пловдив и Регионалната лаборатория на Изпълнителната агенция по околна среда в Пазарджик извършват проверка след сигнал от тел. 112 за разсипани опасни отпадъци на автомагистрала „Тракия”. Инцидентът е станал край с. Калугерово, където е катастрофирал ТИР.

При произшествието превозваният цинков прах се е разсипал по пътното платно и в сухата част на коритото на река Тополница. На превозвача е разпоредено незабавно да събере и извози отпадъка на обезопасена площадка или до крайната точка – КЦМ-Пловдив.

Инспекторите са взели водни проби от р. Тополница преди шосейния мост на автомагистрала „Тракия” и на 150 метра след моста. Измерените моментни показатели на рН, разтворен кислород и електропроводимост не индикират замърсяване на водите.

По предписание на РИОСВ-Пазарджик е намален превантивно притокът на вода в реката от язовир „Тополница”. В момента се почиства пътното платно и се организира извозването на материала. Очаква се в късния следобед той да бъде събран и извозен от коритото на реката.