РИОСВ Пазарджик

Министерство на околната среда и водите

Регионална инспекция по околната среда и водите - Пазарджик

a- a a+

Оперативна програма
"Околна среда 2021-2027 г."
Оперативна програма 'Околна среда 2021-2027г.'
Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал в Център за административно обслужване на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

плащане чрез ПОС терминал с карти Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro

iso9001

06.06.2017

Екоинициативи под мотото „Свързване на хората с природата“ проведе РИОСВ – Пазарджик на Световния ден на околната среда – 5 юни и днес, с ученици от Панагюрище и Велинград. С ученици от 10 б клас на СУ „Нешо Бончев” и представител на РУО – Пазарджик беше обозначена с табела „Защитено дърво” 36-годишна плачеща черница в ЖК „Оптикоелектрон”1 в Панагюрище. Най-удоволетворени от факта бяха Петър и Рени, автори на номинацията за това дърво в миналогодишния конкурс „Аз съм дърво с история, защити ме”. Посланието им към съучениците и децата от квартала бе да съхранят дебелата сянка на черницата като свой втори дом, място за игра и за безгрижие. И да споделят с тях грижата за опазването му.

След обяд, в градския парк на Панагюрище ученици от ОУ „Проф. Марин Дринов” и от Детското арт-студио на сдружение „Филигран“ твориха в пленер за рисунка и фотография „Открийте за себе си парка“, а ученици от клуб „Млад еколог“ осъществиха информационна акция. РИОСВ-Пазарджик беше партньор на събитието. Произведенията, създадени по време на пленера, ще бъдат публикувани на интернет страницата на международната кампанията „Световен ден на околната среда“ и във виртуална изложба „Назад към природата“.

Днес инициативите за отбелязване на Световния ден на околната среда продължиха в СУ „Свети Кирил и Методий” във Велинград. Препълнената зала и гостите поощриха с много аплодисменти и награди презентацията на тема „Устойчиво развитие”, клиповете, призоваващи всеки към грижа за нашия дом – планетата Земя и заснета анкета с ученици, в която те поставят въпроси, търсят и предлагат решения на различни екологични проблеми на своя град и на планетата.

Музиката превърна това информационно събитие в празник. „Притури се планината” и „Хубава си моя горо” бяха подходящата му музикална рамка. А селфи стиковете и „Зелените разкази”, подарък от РИОСВ – Пазарджик, ще са спомен от общото преживяване за най-активните и ангажирани участници в него.
 

Галерия