РИОСВ Пазарджик

Министерство на околната среда и водите

Регионална инспекция по околната среда и водите - Пазарджик

a- a a+

Оперативна програма
"Околна среда 2021-2027 г."
Оперативна програма 'Околна среда 2021-2027г.'
Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал в Център за административно обслужване на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

плащане чрез ПОС терминал с карти Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro

iso9001

21.09.2017

На 19, 20 и 21 септември експерти от РИОСВ-Пазарджик партнираха на ОУ”Проф. Марин Дринов”, гр. Панагюрище, ОУ „Петко Рачов Славейков”, гр. Пещера и СУ”Св.Св. Кирил и Методий”, гр. Велинград при провеждането на конкурси, открити уроци, изложба, в реденето на електронни пъзели, изработката и разпространението на постери и поощриха участниците с много награди за активното включване в кампанията „Европейска седмица на мобилността”.

През 2017г. темата й е „Чиста, споделена и интелигентна мобилност”, а мотото „Заедно стигаме по-далеч”. Инициативата насърчава местната власт да въвежда и подкрепя мерки за устойчив транспорт и приканва хората да опитат алтернативен начин на придвижване, различен от автомобилния като възможност за подобряване на качеството на въздуха, намаляване на шумовото замърсяване и подобряване на условията на средата.

До този момент 31 български града са регистрирани на официалната интернет страница на Европейската комисия за участие в Европейска седмица на мобилността 2017г. Сред тях са и Панагюрище, Велинград, Пещера и Брацигово. Със своите инициативи тези общини се присъединяват към европейската политика за намаляване на замърсяването на градската среда от транспорта и подобряване качеството на живот на гражданите.

Европейската седмица на мобилността е годишна кампания за устойчива градска мобилност. Провежда се от 16 до 22 септември всяка година, за да провокира местните власти в Европа да въведат и насърчат устойчивата градска мобилност, както и хората, за да използват други алтернативи за придвижване, а не автомобилите си. Седмицата завършва с „Ден без автомобили – 22 септември“, в който малките и големите градове определят за целия ден една или няколко зони само за пешеходци, велосипедисти и градски транспорт.

Галерия