РИОСВ Пазарджик

Министерство на околната среда и водите

Регионална инспекция по околната среда и водите - Пазарджик

a- a a+

Оперативна програма
"Околна среда 2021-2027 г."
Оперативна програма 'Околна среда 2021-2027г.'
Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал в Център за административно обслужване на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

плащане чрез ПОС терминал с карти Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro

iso9001

23.04.2018

Екоинициативи под мотото „Свят без пластмаси“ проведе РИОСВ – Пазарджик в дните преди Световния ден на Земята – 22 април.

На третокласниците от ОУ„Отец Паисий” в гр. Батак експерти разказаха „Как се срещнали повелителите на рециклирането и боклук страшен и как станали приятели”, а учениците споделиха своето отношение към замърсяването на планетата и и как виждат своето участие в опазването й.

В ОУ„Проф. Иван Батаклиев” РИОСВ-Пазарджик награди най-впечатляващите рисунки, есета и презентации в иницииран от инспекцията ученически конкурс на тема „Ако можеха да говорят”.
В СУ”Нешо Бончев”, гр. Панагюрище основните послания на планираните инициативи бяха насочени към промяна на поведението и начина на живот на всеки от нас, за да учим и живеем в по-чиста околна среда, поемайки своята лична отговорност за бъдещето на планетата.

Тазгодишната тема на Деня на Земята 22 април „Свят без замърсяване с пластмаси“ насочва вниманието към цялостна промяна на нагласата и отношението ни към пластмасите. Стремежът е значително намаляване на замърсяването с пластмаси и увеличаване на усилията за премахване на пластмасите за еднократна употреба в световен мащаб.

Галерия