РИОСВ Пазарджик

Министерство на околната среда и водите

Регионална инспекция по околната среда и водите - Пазарджик

a- a a+

Оперативна програма
"Околна среда 2021-2027 г."
Оперативна програма 'Околна среда 2021-2027г.'
Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал в Център за административно обслужване на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

плащане чрез ПОС терминал с карти Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro

iso9001

23.04.2019

 

РИОСВ–Пазарджик беше партньор в различни инициативи за отбелязване на Международния ден на Земята - 22 април. Темата през 2019 г. е „Защитете биологичните видове“, а мотото на кампанията – „В природата нищо не съществува само“. Акцентът е, че всички живи същества имат незаменима стойност и всеки вид има уникална роля в сложната мрежа на живота.

В навечерието на празника РИОСВ награди най-впечатляващите макети и постери, изработени от отпадъчни материали по темата на кампанията от ученици от ОУ „Христо Ботев”, Септември.

Експерти на РИОСВ и отдел „Екология” на Община Пазарджик се включиха в инициативата на 6 „б” клас на ОУ „Проф. Иван Батаклиев”. Под мотото „Засаждаме бъдеще” те залесиха с 20 дръвчета от вида „явор” затревена площ на ул. „Яне Сандански” в  областния град. След засаждането на дръвчетата, отгледани от учениците от семенца в саксии, те попълниха тест „Как обичаме природата”. С него РИОСВ измери нагласата на подрастващите да опазват и облагородяват природата, а не само да й се наслаждават.

Децата от група „Звънче” в детска градина „Радост” вече знаят много за въздуха, за неговата ценност, свойства и опазването му от замърсяване. Това научиха от интерактивен урок, проведен на Деня на Земята в детския отдел на регионалната бибилиотека в Пазарджик. За празника на тема „Планетата на чудесата“ беше подготвена изложба от рисунки „Зеленият град на мечтите“ и от предмети, изработени съвместно от деца и родители - „Вълшебства от отпадъци“. РИОСВ подпомогна образователната инициатива като предостави възможност децата да чуят новата история на Флупи и перипетиите му във въздуха след сблъсък с фабричен комин. След като разбраха какво замърсява въздуха и колко е важен за всяко живо същество, децата посветиха песни и стихове на планетата Земя.

РИОСВ-Пазарджик подари на ДГ „Радост” 10 дръвчета „туя” и участва в засаждането им в двора на детската градина. Част от подаръците бяха и две къщички за птици, за които децата сами са изработили хранилки.

 

 

Галерия