РИОСВ Пазарджик

Министерство на околната среда и водите

Регионална инспекция по околната среда и водите - Пазарджик

a- a a+

Оперативна програма
"Околна среда 2021-2027 г."
Оперативна програма 'Околна среда 2021-2027г.'
Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал в Център за административно обслужване на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

плащане чрез ПОС терминал с карти Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro

iso9001

20.09.2019

На 19 и 20 септември експерти от РИОСВ-Пазарджик се включиха в инициативи на открито под надслов „Безопасно ходене и колоездене” в Пещера и Панагюрище.

За да станат част от кампанията „Европейска седмица на мобилността 2019”, ученици от ОУ”Св. Патриарх Евтимий” в гр. Пещера попълниха тест за правилата за безопасно колоездене и проведоха състезание за майсторско управление на велосипеди и тротинетки.

Осмокласниците от СУ„Нешо Бончев” в гр. Панагюрище откликнаха на призива на кампанията „Върви с нас” с инициативата „Какво показва крачкомерът” и приеха  предизвикателството през дните 16-ти, 17-ти и 18-ти септември да бъдат пешеходци. С показанията на крачкомера от мобилния телефон и снимки, всеки от участниците в състезанието между осмите класове за най-много направени крачки пеша, доказа своя резултат. Впечатляващо е изминатото разстояние от всички участници за три дни – близо 1 230 км. пеша.

РИОСВ-Пазарджик раздаде на училищата футболни топки, а на участниците в инициативите - тениски и светлоотразителни жилетки.

До този момент 23 български града са регистрирани на официалната интернет страница на Европейската комисия, за участие в „Европейска седмица на мобилността 2019”.

       Сред тях са и Брацигово, Панагюрище, Ракитово, Лесичово и Пещера. Със своите инициативи тези общини се присъединяват към европейската политика за намаляване на замърсяването на градската среда от транспорта и подобряване качеството на живот на гражданите.


Галерия