РИОСВ Пазарджик

Министерство на околната среда и водите

Регионална инспекция по околната среда и водите - Пазарджик

a- a a+

Оперативна програма
"Околна среда 2021-2027 г."
Оперативна програма 'Околна среда 2021-2027г.'
Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал в Център за административно обслужване на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

плащане чрез ПОС терминал с карти Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro

iso9001

27.01.2020

Това стана ясно на брифинг, който се проведе днес  в сградата на ОДМВР-Пазарджик. На него присъстваха административният ръководител на Окръжната прокуратура в Пазарджик г-н Васил Малинов, директорът на ОДМВР-Пазарджик старши комисар Ивайло Тишев и директорът на РИОСВ в областния град г-н Костадин Гешев.

След получаване на сигнал за открити големи количества мъртва риба по поречието на река Марица са мобилизирани екипи от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“, РУ-Пазарджик, РИОСВ, ОДБХ, Басейнова дирекция „Източно беломорски район“. Всички действия са били под непосредственото ръководство на окръжния прокурор, който е присъствал на терен. Според екоекспертите е имало „залпово замърсяване“ на водите на река „Пишманка“ , която се влива в река Марица. Извършени са 11 огледа,  това число и на работните площадки на няколко фирми в района на промишлената зона на Пазарджик и съседните села, в качеството на свидетели са разпитани 25 човека. Взети са проби от водите на реките „Пишманка“ и „Марица“, които заедно с проби от умрялата риба са изпратени за експертизи в Научноизследователския институт по криминалистика на МВР. Още на същия ден полицейски екипи от областните дирекции на МВР в Пазарджик и Пловдив са извършили обход по бреговете на река Марица, за да не се допусне събиране на мъртва риба от гражданите. На управител на частно дружество, извършващо дейност на територията на промишлената зона на гр.Пазарджик са повдигнати обвинения по чл. 352 ал.1 и чл.353в, ал.1 от Наказателния кодекс. Наложена му е „парична гаранция“ в размер на 20 000 лева. По данни на РИОСВ-Пазарджик дружеството е било санкционирано и през миналата година заради допуснати нарушения. Процесуалните действия продължават под наблюдението на прокуратурата.