РИОСВ Пазарджик

Министерство на околната среда и водите

Регионална инспекция по околната среда и водите - Пазарджик

a- a a+

Оперативна програма
"Околна среда 2021-2027 г."
Оперативна програма 'Околна среда 2021-2027г.'
Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал в Център за административно обслужване на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

плащане чрез ПОС терминал с карти Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro

iso9001

22.03.2021

Служителите на РИОСВ-Пазарджик се включиха в акция за събиране и предаване за рециклиране на негодни батерии от домакинставата, посветена на Световния ден на водата.

Със събраните 50 кг. от служителите на РИОСВ и Община Ракитово, общото количество, предадено и от две ракитовски училища - СУ „Св. Климент Охридски“ и ОУ”Христо Ботев” надхвърли 150 килограма.

За активното си включване в екоинициативата, децата от 1„б” клас на СУ „Св. Климент Охридски“ получиха награди от РИОСВ-Пазарджик, а мисията им да помагат за по-чиста природа, продължава.

Световният ден на водата се отбелязва на 22 март всяка година от 1993 г. насам под егидата на ООН и акцентира върху важността на достъпа до питейна вода.

Темата на Световния ден на водата през 2021 г. е „Ценим водата“ – тема, която поставя акцент върху стойността на водата и какво означава тя за различните хора.

Световният ден на водата отчита важността на водата и насочва вниманието към 2,2 млрд. души на планетата, които живеят без достъп до питейна вода. Поставя фокус върху предприемане на действия за справяне с водната криза в световен мащаб.

Кампанията цели да се покаже как правилното ползване на водата ще спомогне в борбата с климатичните промени – за намаляване на наводненията, сушата, недостига на вода и замърсяването.
 

Галерия