РИОСВ Пазарджик

Министерство на околната среда и водите

Регионална инспекция по околната среда и водите - Пазарджик

a- a a+

Оперативна програма
"Околна среда 2021-2027 г."
Оперативна програма 'Околна среда 2021-2027г.'
Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал в Център за административно обслужване на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

плащане чрез ПОС терминал с карти Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro

iso9001

22.04.2021

В Деня на Земята – 22 април, РИОСВ-Пазарджик връчи знак „Зелена България” за проявена гражданска активност в опазването на природата и иницииране на еко-кампании на Ваня Иванова.

През последните няколко години тя положи целенасочени усилия с разнообразни концертни прояви за събиране на средства за закупуване на дръвчета и засаждането им в различни точки на града. Така, по улиците на Пазарджик и в двора на Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт, вече цъфтят японски вишни, а учениците подкрепят всяка инициатива на Ваня Иванова. Доказаха го и днес, помагайки в засаждането на 20 дръвчета в парк „Стадиона”.
„Доброто заразява”, каза инициаторката, а го доказа включването в акцията и на най-малките еко-активисти - деца от ДГ „Валентина Терешкова”, гр. Пазарджик, които с помощта на учители и родители засадиха едно от дръвчетата и ще го обгрижват.

РИОСВ-Пазарджик разпространи сред участниците и гостите на събитието информационни брошури, които напомнят в Деня на Земята, че всеки от нас може да прави малки неща във всекидневието си, които наистина допринасят за опазването на природата.  

В дните преди 22 април, екоинспекцията в Пазарджик беше желан партньор при провеждането и на други инициативи, посветени на Деня на Земята.
На 16 април (петък) децата от група „Слънчице” на ДГ „Пролет” в Пазарджик изнесоха пред гости от РИОСВ литературно-музикален спектакъл, посветен на планетата Земя. С песен отправиха послание към малки и големи да разделят боклука си разделно, а с личното си участие в засаждането на цветя и растения в двора на детската градина, дадоха своя личен принос в инициативата „По-зелен, по-красив и по-цветен Пазарджик”. Усилията им РИОСВ възнагради с подаръци – къщичка за птици, конструктор и информационни материали.

На 21 април (сряда) РИОСВ беше гост на информационно събитие за Деня на Земята в математическа гимназия „Константин Величков”- Пазарджик. Учениците от 8 „д” научиха защо съществуват „Пластмасовите острови”, кой и как ги създаде, кой и как може да ги почисти и защо това е наложително час по-скоро. Деян и Калоян от 10„а” презентираха темата „Замърсеното Черно море” и предизвикаха дискусия за това, как всеки един от нас може да допринесе за възстановяването на Земята – не само защото ни е грижа за природата, но и защото живеем на нея. Десетокласниците представиха и проект на еко-къща, в която всичко е екологично и щадящо природата – отоплението, осветлението, производството на хранителни продукти. Момичета от 10-ти „а” раздадоха на всички изработена от тях информационна брошура, която посочва проблеми на планетата, решения и призовава „Заедно имаме силата да възстановим Земята!”РИОСВ-Пазарджик подари на презентаторите тениски и флашки, а на 8 „д” клас - нова футболна топка.

 

Галерия