РИОСВ Пазарджик

Министерство на околната среда и водите

Регионална инспекция по околната среда и водите - Пазарджик

a- a a+

Оперативна програма
"Околна среда 2021-2027 г."
Оперативна програма 'Околна среда 2021-2027г.'
Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал в Център за административно обслужване на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

плащане чрез ПОС терминал с карти Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro

iso9001

09.06.2021

РИОСВ-Пазарджик беше партньор и участник в разнообразни инициативи за отбелязване на Световния ден на околната среда – 5 юни в Пазарджик и Панагюрище. През „Зелената седмица“ в тях се включиха над 300 ученици, учители и служители. РИОСВ-Пазарджик поощри с награди участници в интерактивни игри, викторини и еко-кръстословици, автори на изложби и рисунки.
  Модератор на дискусия на тема „Екосистемите в Река Марица – от легендите до телевизионните репортажи“ беше Димитър Плачийски – доктор по зоология, част от екипа на БДЗП. Пред ученици на ПГ“Иван Аксаков“, гр. Пазарджик той представи биоразнообразието по поречието на р. Марица и начините за опазване на екосистемите.
   В професионалната гимназия по химични технологии в гр. Пазарджик голям интерес предизвика презентацията на Добромир Добрев - експерт на БДЗП, на тема „Опазване на видове и местообитания в България“. Учениците проявиха любопитство към доброволчеството в опазването и поддържането на местообитания на защитени видове и възможностите да се включат в този процес.
   В Информационния център на гр. Панагюрище, експерти на РИОСВ бяха част от съвместна инициатива, на която бяха показани бижута и сувенири от рециклирано и художествено топено стъкло, изработени от инж. Мариела Джиджинкова – ръководител на отдел „Екология“ в „Асарел Медет“АД. Експерт на РИОСВ-Пазарджик проведе викторина на тема „Могат ли отпадъците да бъдат полезни?“ с присъстващи ученици. Най-активните получиха тениски от РИОСВ-Пазарджик.
   Световният ден на околната среда се отбелязва всяка година на 5 юни за насърчаване на осведомеността и действията за опазване на  околната  среда.  Мотото на тазгодишната кампания е „Възстановяване на екосистемите“ и с него се поставя началото на Десетилетието на ООН. Правителствата, предприятията, организациите и гражданите по целия свят са призовани да обединят усилия в глобално движение за спиране на разрухата на екосистемите и осигуряване на устойчиво бъдеще за всички.

Галерия