РИОСВ Пазарджик

Министерство на околната среда и водите

Регионална инспекция по околната среда и водите - Пазарджик

a- a a+

Оперативна програма
"Околна среда 2021-2027 г."
Оперативна програма 'Околна среда 2021-2027г.'
Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал в Център за административно обслужване на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

плащане чрез ПОС терминал с карти Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro

iso9001

14.12.2011

Двама са победителите от територията на РИОСВ-Пазарджик в съвместния конкурс на Фондация „Димитър Бербатов” и Министерството на околната среда и водите „Обичам природата и аз участвам”, а Велинград е с приз „Зелена България” в категория “Най- зелен град” за населени места от 30 хил. до 100 хил. жители.

Това стана ясно, на провелата се вчера съвместната церемония на МОСВ и радио Дарик в музея „Земята и хората” в гр. София.

Конкурсът за есе, рисунка или снимка на фондацията е обявен в началото на 2011 година и е предназначен за деца до 14 години и юноши до 18 години.

В категория „снимка” за участници на възраст до 18 години с първа награда е отличена Еделвайс-Ана Владимирова Тодорова на 15 год., възпитаничка на ЕГ”Бертолт Брехт”– гр. Пазарджик.

В категория “есе” за участници до 18 години първата награда спечели есето на Мария Лазарова Гаралова на 15год., възпитаничка на СОУ”Свети Климент Охридски” гр. Ракитово. Пълния текст на есето може да видите тук.

До крайния срок 24 октомври 2011 година за участие в конкурса, в РИОСВ-Пазарджик постъпиха 24 есета, 38 снимки и 63 рисунки на възпитаници на учебни заведения и детски центрове от Пазарджик, Панагюрище, Велинград и Белово, които бяха препратени в МОСВ за селекция и класиране.

Конкурсът се проведе в три категории – есе, рисунка и снимка. Интересът към него бе много голям, участваха над 500 деца и юноши от цялата страна, наградените са по десет в категория.

Министър Нона Караджова благодари на всички участници за вниманието и грижата към природата, проявени в техните творби: „Мисля, че само по този начин - когато това стане кауза на всеки отделен човек - можем да постигнем по-добра среда за живеене. Надявам се с този конкурс да хвърлим мост към следващата година, за да се случат повече подобни събития".Десетте наградени есета и снимки ще бъдат публикувани на сайтовете на Министерство на околната среда и водите и Фондация „Димитър Бербатов”.

Пълният списък на наградените творби можете да видите тук.