РИОСВ Пазарджик

Министерство на околната среда и водите

Регионална инспекция по околната среда и водите - Пазарджик

a- a a+

Оперативна програма
"Околна среда 2021-2027 г."
Оперативна програма 'Околна среда 2021-2027г.'
Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал в Център за административно обслужване на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

плащане чрез ПОС терминал с карти Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro

iso9001

21.04.2022

Тази година РИОСВ-Пазарджик проведе съвместни инициативи с училища в Пещера и Пазарджик за отбелязване на Деня на Земята – 22 април.
На 20-ти април експерт на РИОСВ-Пазарджик изнесе открит урок пред седмокласниците на СУ“Св. Климент Охридски“, гр. Пещера под наслов „Код зелено“. Помощник в интерактивния урок беше виртуалната ламя Вихра – главен еколог на Балканите. Тя задаваше въпроси за парниковия ефект, които не затрудниха учениците.
В конкурса за рисунка под мотото „Обичам Земята“ РИОСВ-Пазарджик награди трите най-впечатляващи – на Надя Йорданова от II-ри „а“ клас, на Никол Тинева от IV-ти и на Валентина Янкова от I-ви „б“ клас.
Награди от РИОСВ получиха и три момичета от 11-ти клас – Весела Мишеморова, Ивет Кузева и Маргарита Дерменджиева, които написаха за Деня на Земята най-добрите есета на тема „Инвестираме в нашата планета“, класирани от учителско жури.   
В своеобразен акцент на събитието се превърна авторската изложба от фотографии за човека и природата на ученичката от 11-ти клас Маргарита Дерменджиева – лауреат през тази учебна година на четири конкурса по фотография.   
Днес, учениците от 4„б“ клас на НУ“Васил Друмев“ в Пазарджик посрещнаха като специален гост РИОСВ-Пазарджик.
Откритият урок по екология по повод Деня на Земята 22 април продължи с презентация на филма „Оззи Озон“, от който учениците научиха и си припомниха някои интересни факти и теории за Земята.
В рамките на дискусията стана ясно още, че този ден се отбелязва в България от далечната 1930 година, а инициативите днес са насочени към опазване на планетата Земя и съхраняване на живота, както и към широка гражданска подкрепа за устойчиви и ефективни екологични политики.
По повод Деня на Земята учениците от 4 „б“ получиха и специален подарък-карта на България, с информация и картинни илюстрации на всички растителни и животински видове.
В рамките на днешния ден целият клас ще участва и в инициативата за поставяне на специална хранилка за птици, която ще бъде разположена на едно от дръвчетата в двора на училището. Къщичката също е подарък от РИОСВ-Пазарджик.
Денят на Земята стана повод днес в НУ„Васил Друмев“ да бъде създаден и специален екип от зелени патрули - по двама във всеки клас, които ще носят отговорност за пестене на природните ресурси и за добрата хигиена в училище.
 

Галерия