РИОСВ Пазарджик

Министерство на околната среда и водите

Регионална инспекция по околната среда и водите - Пазарджик

a- a a+

Оперативна програма
"Околна среда 2021-2027 г."
Оперативна програма 'Околна среда 2021-2027г.'
Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал в Център за административно обслужване на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

плащане чрез ПОС терминал с карти Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro

iso9001

05.06.2022

На 2 и 3 юни експерти на РИОСВ-Пазарджик се включиха в инициативи за обелязване на Световния ден на околната среда, организирани съвместно със СУ”Св. Св. Кирил и Методий” в гр. Велинград и Центъра за подкрепа и личностно развитие в гр. Панагюрище. Темата на кампанията „Само една планета" беше застъпена в посланията и на двете инициативи.

На 2 юни, в мултимедийната зала на СУ”Св.Св. Кирил и Методий” над 80 ученици и учители научиха какво се случва с отпадъците от домакинствата на гр. Велинград, как част от тях се превръщат в ресурс и защо трябва да се събират разделно. Учениците представиха еко-ревю на модели, изработени от отпадъчни материали и всички "зелени инициативи", проведени от началото на учебната година. Тази, заради която РИОСВ-Пазарджик връчи на училището знак "Зелена България" е засаждането на 100 фиданки бял бор в местността "Попин камък" и намерението тази акция да се превърне в "зелена традиция" на велинградското СУ”Св.Св. Кирил и Методий”.   

На 3 юни в Центъра за подкрепа на личностното развитие в гр. Панагюрище  "Само една планета" стана мото на хепънинг с участието на ученици, учители и родители от ОУ"Проф. Марин Дринов" и СУ"Нешо Бончев". Той се превърна в проверка на знания и умения за природата и неините обитатели, за правилата на поведението ни в гората. Представителите на общинския ученически парламент представиха своя екоинициатива - да раздадат на училища, институции и търговски обекти, изработените в екоработилничката на центъра контейнери за събиране на негодни батерии от домакинствата. Всички участници в обявените конкурси за плакат и екопослание си тръгнаха с награди и цвете, за което да се грижат. Наградата на РИОСВ-Пазарджик получи авторката на най-креативния контейнер от отпадъчни материали, изработен от шестокласничката Денислава Петришка от ОУ"Проф. Марин Дринов". 

 

Галерия