РИОСВ Пазарджик

Министерство на околната среда и водите

Регионална инспекция по околната среда и водите - Пазарджик

a- a a+

Оперативна програма
"Околна среда 2021-2027 г."
Оперативна програма 'Околна среда 2021-2027г.'
Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал в Център за административно обслужване на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

плащане чрез ПОС терминал с карти Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro

iso9001

28.11.2022

137 килограма батерии за рециклиране бяха събрани в инициативата на ЦПЛР- Панагюрище, подкрепена от РИОСВ-Пазарджик и Община Панагюрище, стартирала през месец юни. За целта членовете на Общинския ученически парламент изработиха специални мини контейнери, направени от празни ПВЦ бутилки от минерална вода. Инициативата „зарази“ децата на Панагюрище и те се включиха с удоволствие в негласна надпревара.
На 25 ноември, в Центъра бяха отличени най-активните участници в кампанията. Първа в своеобразното съревнование е ДГ„Райна Княгиня“, където бяха събрани 32 кг. негодни батерии от домакинствата, следва ОУ„20-ти Април“ със събрано количество 29 кг. След тях се нареждат ОУ„Марин Дринов“ със събраните 27 кг. негодни батерии, СУ„Нешо Бончев“ и ПГИТМТ с по 12 кг., ЦПЛР - Панагюрище - 16 кг. Инициативата подкрепиха Община Панагюрище с 4 кг. и РИОСВ – Пазарджик с 5 кг. негодни батерии. Община Панагюрище събра и превози събраните батерии до мястото, където ще бъдат рециклирани.
За проявеното зелено мислене в действие най-активните участници в кампанията за събиране на негодни батерии от домакинствата бяха поощрени с награди от РИОСВ-Пазарджик.
Трите училища, събрали най-голямо количество батерии получиха подарък - преса за компресиране на пластмасови бутилки и кош за тяхното събиране, с помощта на които малки и големи ще продължат да спасяват природата. През определен период от време, фирми ще минават и ще събират суровината.