РИОСВ Пазарджик

Министерство на околната среда и водите

Регионална инспекция по околната среда и водите - Пазарджик

a- a a+

Оперативна програма
"Околна среда 2021-2027 г."
Оперативна програма 'Околна среда 2021-2027г.'
Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал в Център за административно обслужване на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

плащане чрез ПОС терминал с карти Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro

iso9001

02.03.2011

Три акта по Закона за защитените територии състави на 28 февруари охраната на резерват “Купена” към РИОСВ-Пазарджик на нарушители в момент на незаконна сеч.

При съвместна проверка охранителите на резервата към екоинспекцията и специални полицейски сили (жандармерия) от гр. Пловдив се натъкнаха на нарушители при обход на местността “Гирето-Ливадата”. В устроената засада са заловени трима нарушители. На място са унищожени 5 самара, а 1 моторна резачка е конфискувана. След установяване на самоличността на нарушителите от служителите на специалните полицейски сили са им съставени актове по Закона за защитените територии.

С тези, констатираните през февруари нарушения на територията на резерват “Купена” стават пет. На 4 февруари 2011г. при обход на местността “Пропадналица”

специалистите от охраната към РИОСВ заловиха в момент на незаконна сеч други двама нарушители. След установяване на самоличността им и количеството незаконно отсечена букова дървесина на двамата, жители на гр.Пещера, са съставени актове по Закона за защитените територии.

За такова нарушение предвидените в Закона глоби за физически лица са от 500 до 5 000 лева.