РИОСВ Пазарджик

Министерство на околната среда и водите

Регионална инспекция по околната среда и водите - Пазарджик

a- a a+

Оперативна програма
"Околна среда 2021-2027 г."
Оперативна програма 'Околна среда 2021-2027г.'
Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал в Център за административно обслужване на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

плащане чрез ПОС терминал с карти Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro

iso9001

15.09.2010

От 16 до 22.09.2010г. в Панагюрище, Брацигово, Белово, Пещера и Велинград ще се проведат инициативи по повод Европейската седмица на мобилността и Деня без автомобили – 22 септември. Ключова роля в осъществяването на Седмицата на мобилността имат местните власти. Всеки град може да се присъедини като участва в кампанията, или като я поддържа. До момента като град-участник е направила своята регистрация на сайта на Европейската седмица на мобилността община Панагюрище, изпълнявайки условието да представи подписана от кмета на общината харта и предвиди различни прояви във всеки от дните 16.09. – 22.09.2010г. Брацигово, Белово, Пещера и Велинград са направили регистрациите си като градове, поддържащи кампанията. / инициативите на общините можете да видите тук /.

Тази година Европейската седмица на мобилността е с водеща тема: “Пътувай разумно, живей по-добре”. Значителното повишаване на автомобилния трафик в европейските градове през последните години предизвика остри обществени реакции срещу шума, замърсяването на въздуха и задръстванията, предизвикани от него. Най-неблагоприятни са последиците за по-уязвимите обществени групи – децата и възрастните хора. Уличното движение има и косвен ефект върху здравето на градските жители, тъй като вредните емисии допринасят за увреждането на респираторната и сърдечно-съдовата система, трафикът и задръстванията причиняват стрес, който също е вреден за здравето.

С присъединяването си към инициативата „Пътувай разумно, живей по-добре”, европейските градове поемат ангажимент да насърчават активната мобилност като противодействие срещу физическата пасивност, наднорменото тегло и затлъстяването и като мярка за подобряване на физическото и психическо здраве на гражданите. Устойчивата мобилност е основен фактор за подобряване качеството на живот в градовете, тъй като допринася за намаляването на вредните емисии в атмосферния въздух, шумовото замърсяване, катастрофите, произшествията и задръстванията.