РИОСВ Пазарджик

Министерство на околната среда и водите

Регионална инспекция по околната среда и водите - Пазарджик

a- a a+

Оперативна програма
"Околна среда 2021-2027 г."
Оперативна програма 'Околна среда 2021-2027г.'
Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал в Център за административно обслужване на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

плащане чрез ПОС терминал с карти Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro

iso9001

17.06.2010

Аварийно затлачване на канавка след пороен дъжд през нощта на 15 срещу 16 юни е причинило замърсяването на река Банска Луда Яна вчера, констатира проверка на РИОСВ-Пазарджик след сигнал за намерена умряла риба в реката.

Сигналът е получен към 18.30 часа.Експертите на РИОСВ-Пазарджик са били на посочения замърсен участък на реката в с. Бъта към 19.30.Проверката е документирала наличието на умряла риба и мътен цвят на водите на реката.Експертите са взели водни проби от посочения участък.Установени са: източникът на замърсяването - “Асарел Медет”АД – гр. Панагюрище и причината – затлачена канавка с богати разтвори от окисния отвал на обекта.Част от тези зъмърсени води, заедно с твърд отток са се вляли в река Асарелска, оттам в река Банска Луда Яна и са причинили констатираните последици.

Ръководството на “Асарел Медет”АД е предприело незабавни мерки за възстановяване проводимостта на канавката.Проверката на РИОСВ е констатирала извършеното до момента.Взети са водни проби.За ненавременно уведомяване на контролния орган за настъпилото събитие на отговорните за това лица ще бъде потърсена административна отговорност.За днес Директорът на РИОСВ-Пазарджик е разпоредил детайлна проверка на случая.