РИОСВ Пазарджик

Министерство на околната среда и водите

Регионална инспекция по околната среда и водите - Пазарджик

a- a a+

Оперативна програма
"Околна среда 2021-2027 г."
Оперативна програма 'Околна среда 2021-2027г.'
Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал в Център за административно обслужване на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

плащане чрез ПОС терминал с карти Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro

iso9001

19.02.2013

При проведена на 15 февруари 2013г. /петък/ акция за ограничаване на незаконната сеч в резерват „Купена”, служители на РИОСВ и на специални полицейски сили (жандармерия) от гр. Пловдив се натъкнаха на двама нарушители. На място са унищожени три самара с дърва, конфискувана е моторна резачка. След установяване на самоличността на нарушителите е съставен акт по Закона за защитените територии. За това нарушение предвидените глоби за физически лица са от 500 до 5 000 лева.
От началото на годината това е второ констатирано нарушение.На 6 февруари /сряда/ при съвместна акция със служители на Държавно горско стопанство – Пещера, на заловен в границите на резервата нарушител е съставен акт, а самарът с дърва е унищожен на място.

Двадесет и една са проведените през 2012г. съвместни акции на РИОСВ и специални полицейски сили за ограничаване на незаконната сеч в защитената територия. Най-многобройни са били нарушенията през април, юли, август и септември. От извършен мониторинг на резервата става ясно, че териториите, засегнати от незаконна сеч през 2012 г. са сведени до минимум.