РИОСВ Пазарджик

Министерство на околната среда и водите

Регионална инспекция по околната среда и водите - Пазарджик

a- a a+

Оперативна програма
"Околна среда 2021-2027 г."
Оперативна програма 'Околна среда 2021-2027г.'
Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал в Център за административно обслужване на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

плащане чрез ПОС терминал с карти Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro

iso9001

18.02.2014

 В конкурса ще участват 10 дървета от България, Унгария, Чехия, Словакия, Полша, Уелс, Франция, Италия, Ирландия, Шотландия. Състезанието се провежда под надслов: „Ние не търсим най-старото, най-високото, най-дебелото, най-красивото или най-редкия вид дърво. Търсим най-обичаното дърво, запечатало се в сърцата и умовете на хората и тяхната общност.“

Тази година в международната надпревара страната ни ще бъде представена от Стария бряст в гр. Сливен, който спечели националния конкурс „Дърво с корен 2013“ с 6 097 гласа.

Хилядолетният бряст се намира в центъра на Сливен и през годините се е превърнал в повече от природна забележителност за жителите, символ на града и местната общност.

Дървото е от вида полски бряст /Ulmus minor Mill./, обявен за вековно дърво още през 1949 г., на възраст 1100 години, височина 10 м. и обиколка 5,65 м.

Историите на дърветата, участващи в конкурса, както и правилата за гласуване са публикувани на официалната интернет страница на конкурса: www.treeoftheyear.org, на която Старият бряст ще набира гласове под номинация #2.

Онлайн гласуването започна на 1 февруари и ще продължи до 28 февруари 2014 на адрес: www.treeoftheyear.org.

Кратка информация за Стария бряст и участието в конкурса

Как да гласуваме

Банер на сайта на Община Сливен: http://www.sliven.bg/index.csp?f=OldElm

 

Директен линк за гласуване на български: http://www.treeoftheyear.org/index/vote/?act=form&tree_id=15&lang=bg&iframe=1