РИОСВ Пазарджик

Министерство на околната среда и водите

Регионална инспекция по околната среда и водите - Пазарджик

a- a a+

Оперативна програма
"Околна среда 2021-2027 г."
Оперативна програма 'Околна среда 2021-2027г.'
Плащане чрез ПОС

Плащане на ПОС терминал в Център за административно обслужване на инспекцията. Приемане на всички видове транзакции с карти, носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.

плащане чрез ПОС терминал с карти Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro

iso9001

12.06.2014

 Предписания за почистване на нерегламентирани сметища в землищата на Пазарджик и на велинградското село Света Петка дадоха при проверки през последния месец експертите на РИОСВ. Констатираните замърсявания са на изхода на Пазарджик, в близост до свинекомплекса на бошулско шосе и на изхода на с. Света Петка, община Велинград. Законът за управление на отпадъците задължава кметовете на населени места да ги почистят в едномесечен срок. Ако повторната проверка не констатира изпълнение на предписанието, следват санкции.

По време на тазгодишната кампания „Да изчистим България за един ден”, в края на април в област Пазарджик бяха почистени 22 нерегламентирани сметища на територията на общините Брацигово /7/, Пазарджик /4/, Панагюрище /4/, Стрелча/3/, Велинград /3/, Ракитово/1/, както и над 30 замърсени участъци по крайбрежието на язовир Батак и в землището на курорта, 8 замърсени локации в община Лесичово, 6 в община Белово, 11 в община Септември, крайпътни участъци на територията на общините Пещера и Панагюрище.

РИОСВ Пазарджик продължава системния контрол на републиканската пътна мрежа и населените места за образувани замърсявания с отпадъци.